Şevketi Bostan Malzemeleri
- 1 kg şevketi bostan
- 500 gr kuzu kuşbaş et
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Su
İzmir Çeşme'nin meşhur yerel lezzetlerinden Şevketi Bostan malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çeşme OtelleriŞevketi bostanlar güzelce yıkandıktan sonra beyaz kısımları ve yeşil diken kısımlarının taze olanları küçük küçük doğranır. 1 adet limon sıkılmış suda bekletilir. Kuzu etleri zeytinyağında kavrulur, hafif rengi değişince şevketi bostanlar ilave edilir. İstenilen miktarda tuz ve 5-6 bardak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın 1 adet limonun suyu ve un karıştırılarak yavaş yavaş terbiyesi yapılır, 5 dakika sonra ocaktan alınır.
Çeşme lezzetlerinden Şevketi Bostan ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şevketi Bostan görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çeşme lezzetlerinden meşhur Şevketi Bostan yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şevketi Bostan nasıl yapılır. İzmir Çeşme lezzetlerinden Şevketi Bostan tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şevketi Bostan videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...