İzmir Dikili lezzetlerinden Karışık Ot Kavurması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Karışık Ot Kavurması Malzemeleri
1 tutam arapsaçı
1 tutam ebegümeci
1 tutam ısırgan otu
1 tutam cibez
1 tutam gelincik otu
1 tutam su kazayağı
4 adet ince taze soğan
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy paprika
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Karışık Ot Kavurması Yemeğinin Tarifi
Öncelikle ısırgan otu eldiven ile yıkanıp doğranır. Ardından tüm otlar yıkanarak doğranır. Taze soğan iri parçalar şeklinde kıyıldıktan sonra havuç rendelenir, paprika ve sarımsak da küçük parçalar hâlinde doğranır. Arapsaçı 5-6 dakika haşlanır. Daha sonra zeytinyağı bir tavaya alınarak ıslatılır, yağ kızınca önce taze soğan ve paprika eklenerek biraz karıştırılır, sarımsak eklenerek karıştırmaya devam edilir. Arapsaçı ardından diğer otlar tavaya alınır ve karıştırma işlemine devam edilir. 1 kaşık zeytinyağı ilave edilerek orta ateşte pişirilir, son olarak tuz ve biber eklenerek servis edilir.
Karışık Ot Kavurması Görselleri
Dikili lezzetlerinden Karışık Ot Kavurması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Karışık Ot Kavurması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dikili lezzetlerinden meşhur Karışık Ot Kavurması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Karışık Ot Kavurması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Karışık Ot Kavurması nasıl yapılır. İzmir Dikili lezzetlerinden Karışık Ot Kavurması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Karışık Ot Kavurması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.