Damla Sakızlı Kurabiye Malzemeleri
- 125 gr tereyağı
- 35 gr damla sakızı macunu
- 80 gr pudra şekeri
- 120 gr sıvı yağ
- 40 gr buğday nişastası
- 335 gr un
- Susam
- Üzeri için pudra şekeri
İzmir Güzelbahçe'nin meşhur yerel lezzetlerinden Damla Sakızlı Kurabiye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Güzelbahçe OtelleriOda sıcaklığındaki tereyağı, damla sakızı macunu ve pudra şekeri bir kaba alınır. Ardından sıvı yağ, nişasta ve un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Yoğrulan hamur 15 dakika buzdolabında bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır, üst kısmı susama batırılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü şekilde 12-14 dakika pişirilir.
Güzelbahçe lezzetlerinden meşhur Damla Sakızlı Kurabiye yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Damla Sakızlı Kurabiye nasıl yapılır. İzmir Güzelbahçe lezzetlerinden Damla Sakızlı Kurabiye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Damla Sakızlı Kurabiye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...