Töngül Pide Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İç Harcı İçin
- 250 gr kıyma
- 6 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Servis İçin
- İstenilen bir eriyen peynir türü
İzmir Karabağlar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Töngül Pide malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Karabağlar OtelleriSüt hafif ısıtılarak maya ve şekerle karıştırılır. Maya iyice karıştığında tuz ilave edilir. Ardından azar azar un eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu sırada kıyma kavrulur ve bir kenara alınır. Maydanozlar ince ince doğranır. Bir kapta yumurta çırpılır, üzerine kavrulan kıyma, maydanoz ve tuz eklenir. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır, elle açılarak uzatılır ve ortasına iç harçtan konularak kenarları çok kalın olmayacak şekilde katlanır. Hazırlanan pideler tepsiye yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine peynir rendelenerek servis edilir.
Karabağlar lezzetlerinden meşhur Töngül Pide yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Töngül Pide nasıl yapılır. İzmir Karabağlar lezzetlerinden Töngül Pide tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Töngül Pide videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...