İzmir Kiraz lezzetlerinden Nohutlu Börek tarifi ile sofranıza lezzet katın
Nohutlu Börek Malzemeleri
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Harcı İçin
3 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru Açmak İçin
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
Üzeri İçin
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
Nohutlu Böreğin Tarifi
Yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ, su ve yarım limonun suyu bir kapta karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur. Elde edilen hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır. 3 su bardağı haşlanmış nohut püre kıvamına gelene kadar ezilir, üzerine tuz, pul biber ve karabiber ilave edilerek biraz zeytinyağı gezdirilir. Nişasta ve un harmanlanır. Dinlendirilen hamur 7-8 bezeye ayrılır. Nişasta ve un karışımı tezgâha serpilerek bezeler açılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek hazırlanan iç harç dökülür, katlanıp rulo hâline getirilir ve yağlanmış tepsiye konur. Tüm bezelere aynı işlem uygulanarak boşluk kalmayacak şekilde tepsiye dizilir. 1 bardak yoğurt, bir miktar yağ karıştırılıp böreğin üzerine sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kiraz lezzetlerinden meşhur Nohutlu Börek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Nohutlu Börek Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Nohutlu Börek nasıl yapılır. İzmir Kiraz lezzetlerinden Nohutlu Börek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Nohutlu Börek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.