Otlu Börek Malzemeleri
- 5 adet yufka
- Yarım kg ıspanak
- 1 demet ısırgan otu
- Yarım demet dereotu
- 6-7 dal pırasa
- 1 kalıp yağsız peynir
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri İçin
- 3 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurta
- Çörek otu
İzmir Konak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Otlu Börek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Konak OtelleriYıkanıp temizlenen ıspanak, ısırgan otu, dereotu 1 cm kalınlığında, pırasanın beyaz kısımları daha az kalınlıkta doğranır. Hepsi karıştırılarak üzerine peynir ufalanır. Ardından pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir. Yufka dikdörtgen fırın tepsisi boyutunda kesilerek artan parçalar oluşturulan yufkanın içine yayılır. Yufka zeytinyağı ile yağlandıktan sonra üzerine iç harç serpilir ve rulo şeklinde sarılıp tepsiye konur. Aynı işlem tüm yufkalara uygulanır, üzerine yumurtalı yoğurt sürülür ve çörek otu serpilerek 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Konak lezzetlerinden meşhur Otlu Börek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Otlu Börek nasıl yapılır. İzmir Konak lezzetlerinden Otlu Börek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Otlu Börek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...