Yoğurtlu Gopez Malzemeleri
- 6 adet kupes balığı
- ¾ su bardağı mısır unu
- Kızartmak için 1 su bardağı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
- 1 kâse yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İzmir Menderes'in meşhur yerel lezzetlerinden Yoğurtlu Gopez malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Menderes OtelleriTuz ve mısır unu bir kapta karıştırılır. İyice temizlenmiş kupes balıkları bu karışıma bulanır. Yağ tavada kızdırılır ardından balıklar kızartılır. Bu sırada sarımsak dövülür, yoğurtla karıştırılır. Kızartılan balıklar servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağı eritilip pul biber ile karıştırılır, balığın üzerine gezdirilerek servis edilir.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...