Yoğurtlu Gopez

İzmir Menderes'in meşhur yerel lezzetlerinden Yoğurtlu Gopez malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Menderes Otelleri

İzmir Menderes lezzetlerinden Yoğurtlu Gopez tarifi ile sofranıza lezzet katın

Yoğurtlu Gopez Malzemeleri

  • 6 adet kupes balığı
  • ¾ su bardağı mısır unu
  • Kızartmak için 1 su bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Gopez › Yerel Lezzetler | Menderes | İzmirTıkla ve Görseli Büyüt: Yoğurtlu Gopez

Yoğurtlu Gopez Yemeğinin Tarifi

Tuz ve mısır unu bir kapta karıştırılır. İyice temizlenmiş kupes balıkları bu karışıma bulanır. Yağ tavada kızdırılır ardından balıklar kızartılır. Bu sırada sarımsak dövülür, yoğurtla karıştırılır. Kızartılan balıklar servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağı eritilip pul biber ile karıştırılır, balığın üzerine gezdirilerek servis edilir.

/img/tr/min/izmir/menderes/yerel-lezzetler/yogurtlu-gopez/yogurtlu-gopez-f71771.jpg-|-Bu Görsel (1) ile ilgili -|-Görsel: Yoğurtlu Gopez › (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: (1)
/img/tr/min/izmir/menderes/yerel-lezzetler/yogurtlu-gopez/yogurtlu-gopez-4e732c.jpg-|-Bu Görsel (2) ile ilgili -|-Görsel: Yoğurtlu Gopez › (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: (2)
/img/tr/min/izmir/menderes/yerel-lezzetler/yogurtlu-gopez/yogurtlu-gopez-28dd2c.jpg-|-Bu Görsel (3) ile ilgili -|-Görsel: Yoğurtlu Gopez › (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...