Elbasan Tavası Malzemeleri
- 1 kg kuzu kol eti
- 1 yemek kaşığı Himalaya tuzu
- 500 gr süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yumurtanın sarısı
- 3 su bardağı et suyu
İzmir Narlıdere'nin meşhur yerel lezzetlerinden Elbasan Tavası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Narlıdere OtelleriÖncelikle kuzu kol eti mühürlenir. Mühürlendikten sonra düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar suyla 10-15 dakika haşlanır. Bu sırada süzme yoğurt, un ve nişasta karıştırılır, yumurta sarıları eklenerek karıştırmaya devam edilir. Haşlanan etin suyu yavaş yavaş ve karıştırılarak yoğurtlu karışıma ilave edilir. Ardından etler pişirme kabına alınır, hazırlanan sos üzerine gezdirilir ve 200 derece fırında sos kızarana kadar pişirilir.
Narlıdere lezzetlerinden meşhur Elbasan Tavası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Elbasan Tavası nasıl yapılır. İzmir Narlıdere lezzetlerinden Elbasan Tavası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Elbasan Tavası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...