Tire Köftesi Malzemeleri
Köfte İçin
- 500 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu İçin
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Servis İçin
- 2 adet tırnak pide
İzmir Tire'nin meşhur yerel lezzetlerinden Tire Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tire OtelleriÖncelikle sos hazırlamak için kabukları soyulan domatesler rendelenir. Tavaya zeytinyağı ilave edilir, yağ ısınınca domates salçası eklenip kavrulur. Ardından salçanın üzerine rendelenen domatesler eklenir, tuz ve karabiber serpilerek sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Köfte için kıyma, tuz ve karabiber karıştırılıp yoğrulur, buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır. Tırnak pideler küp küp doğrandıktan sonra servis tabağına alınır. Maydanoz ince ince kıyılır. Buzdolabından çıkarılan kıymadan parçalar koparılarak şişe geçirilir, ardından el ile silindir şekli verilir. Hazırlanan şişler tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Pidelerin üzerine domates sosu bütün pideyi ıslatacak şekilde dökülür. Pişen köfteler şişten dikkatli bir şekilde çıkarılır, sosun üzerine yerleştirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz eklenip servis edilir.
Tire lezzetlerinden meşhur Tire Köftesi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tire Köftesi nasıl yapılır. İzmir Tire lezzetlerinden Tire Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tire Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...