Kahramanmaraş Andırın lezzetlerinden Eli Böğründe tarifi ile sofranıza lezzet katın
Eli Böğründe Malzemeleri
1 kilo az yağlı kuzu kuşbaşı
10-12 adet çeri domates
10 adet yeşil kıl biber
8-10 adet arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kekik
Bir tutam kimyon
Eli Böğründe Yemeğinin Tarifi
Eti, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın. Ardından geniş bir fırın tepsisi alıp etleri, yağlanmış tepsinin bir kısmına yayın. Kalan boşluklara, domates ve piyazlık doğranmış soğanı yerleştirin. Sarımları da bütün hâlde etlerin arasına koyun. Ardından tereyağını parçalara ayırıp yemeğin üzerine dağıtın. Yağlı fırın kâğıdını bir miktar ıslatıp tepsinin üzerine örtün ve 180 derece fırında pişmeye bırakın. Etler suyunu salıp çekmeye başlayınca yağlı kâğıdı alın ve yemeği, üzeri kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Andırın lezzetlerinden meşhur Eli Böğründe yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Eli Böğründe Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Eli Böğründe nasıl yapılır. Kahramanmaraş Andırın lezzetlerinden Eli Böğründe tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Eli Böğründe videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.