Cevizli Kırma Tatlısı Malzemeleri
- 6-7 dilim kırma (bir tür şıra)
- Su
- 2 su bardağı sade yağ
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz içi
Kahramanmaraş Göksun'un meşhur yerel lezzetlerinden Cevizli Kırma Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Göksun OtelleriKırmaları küp küp doğrayın. Ardından az miktarda su serperek ıslanmasını sağlayın. Daha sonra kırmaların tamamını sade yağ ile kavurun. Kavurma işlemi sırasında ortaya çıkan kırma yağını alın. Bu yağ ile de cevizleri kavurun. Sonrasında kavrulmuş kırma ve cevizleri bir araya getirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Göksun lezzetlerinden Cevizli Kırma Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cevizli Kırma Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...