Kahramanmaraş Onikişubat lezzetlerinden Pazı Sarması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması Malzemeleri
1 kilo pazı
İçi İçin
250 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet yemeklik doğranmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet doğranmış maydanoz
3 adet doğranmış domates
3-4 adet doğranmış biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
2 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması
Sarmanın iç harcı için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Daha sonra pazıların saplarını ve kalın damarlarını keserek kaynamakta olan suda 1-2 dakika kadar haşlayın. Haşlanan pazıları, bir süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayın. Ardından pazıların ortasına harç koyup teker teker sarın. Sarmaları bir tencereye dizip üzerine az miktarda sıvı yağ ve 2-3 parmak kadar su ekleyin. Pazıların pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirip pişmeye bırakın. Bu sırada, ayrı bir yerde; salça, zeytinyağ, limon suyu, su ve tuz ile bir sos hazırlayın. Pazı sarmaları piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine sos dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması Tarifi
Kahramanmaraş lezzetlerinden meşhur Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması nasıl yapılır. Onikişubat lezzetlerinden Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kahramanmaraş Usulü Pazı Sarması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.