Ravanda Şerbeti Malzemeleri
- Üzüm salkımları
- Yaş hetif (üzüm tanesi)
- 1 yemek kaşığı ravanda özü
- 1 su bardağı soğuk su
- Telis çuval
- Leğen
- Cam kavanoz
Kahramanmaraş Onikişubat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ravanda Şerbeti malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Onikişubat OtelleriÜzüm salkımları içinden en yaş ve ekşi hetifleri seçip ayırın. Tanelerin tamamını, hamak şeklinde asılan çuvalın üzerine koyup suyunu salmasını sağlayın. Biriken suları, bir leğende toplayın. Daha sonra hetif suyunu, koyulaşıp kıvam alması için birkaç gün güneşte bekletin. Ardından cam kavanozlara koyup yıl boyu tüketmek üzere saklayın. Şerbeti servis edeceğiniz zaman bir kavanoz hetife, 1 su bardağı soğuk suda eritilmiş ravanda özü katın ve afiyetle tüketin.
Onikişubat lezzetlerinden Ravanda Şerbeti ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ravanda Şerbeti görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Onikişubat lezzetlerinden meşhur Ravanda Şerbeti yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ravanda Şerbeti nasıl yapılır. Kahramanmaraş Onikişubat lezzetlerinden Ravanda Şerbeti tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ravanda Şerbeti videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...