Peruhi Malzemeleri
Hamuru İçin
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- Bir miktar su
İçi İçin
- 1 kâse süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı nane
- Bir tutam tuz
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Bir miktar sıvı yağ
Karabük Eskipazar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Peruhi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Eskipazar OtelleriHamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru, yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Küçük karelere böldüğünüz yufkaların ortasına süzme yoğurt, nane ve tuz ile hazırladığınız içten koyup üçgen şekilde kapatın. Daha sonra mantıları, kaynamakta olan suya atıp 10-15 dakika haşlayın. Pişen yemeği, suyunu süzerek servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımını döküp servis edin. Afiyet olsun.
Eskipazar lezzetlerinden Peruhi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Peruhi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Eskipazar lezzetlerinden meşhur Peruhi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Peruhi nasıl yapılır. Karabük Eskipazar lezzetlerinden Peruhi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Peruhi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...