Karabük Tarhanası

Karabük Merkez'in meşhur gıda ve tarım ürünleri. Karabük Merkez'de bulunan Karabük Tarhanası ile ilgili bilgilere göz atın. Yöresel ürün seçeneği.

Karabük Otelleri

Karabük Tarhanası › duyBunu

Her yörede farklı olarak yapılan tarhana, Karabük’te de kendine has bir şekilde yapılmaktadır ve lezzeti, kıvamı beğenilmektedir.

Bu sayfa şunlarla ilgili:

  • Karabük tarhanası
  • Karabük’te tarhana nasıl yapılır?
  • Karabük yöresel ürünleri
Karabük Tarhanası › Yöresel Ürünler | Merkez | KarabükTıkla ve Görseli Büyüt: Karabük Tarhanası

Karabük’te tarhana nasıl yapılır?

Karabük tarhanası; yoğurt, kuru soğan, kırmızı ve yeşil biber, nane, dereotu, maydanoz, hamur mayası ve unun karıştırılması ile yapılır. Bütün sebzeler ince ince doğranıp un ve maya ile buluşturulur. Malzemeler kurutulur, kurutulduktan sonra da toz hâline getirilir. Toz hâlinde de son kez kurutularak bez torbalara konulur ve serin ortamda saklanır.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...