Karabük Usulü Karamancar Malzemeleri
- 1.5 kâse mısır
- 1.5 kâse bulgur
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 adet doğranmış yeşil biber
- 1 demet karamancar (karalahana)
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Karabük Ovacık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Karamancar malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ovacık OtelleriKaralahanayı yıkayıp doğrayın ve bir tencerede haşlayın. Ardından soğuk suya batırıp soğumasını sağlayın. Suyunu süzüp sıkarak bir kenara alın. Daha sonra bulgura; biber, soğan ve 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip karıştırın. Düdüklü tencerenin dibine mancarların yarısını yerleştirin. Üzerine mısır koyup kalan mancarı ilave edin. En üst kata da bulgurlu karışımı yayın. Ayrı bir yerde salçayı, tereyağ ve baharatlarla birlikte kavurup yemeğin üzerine dökün. Tencereye 2-3 parmak kadar su koyup yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Karabük lezzetlerinden meşhur Karabük Usulü Karamancar yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Karabük Usulü Karamancar nasıl yapılır. Ovacık lezzetlerinden Karabük Usulü Karamancar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Karabük Usulü Karamancar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...