Karaman Ermenek lezzetlerinden Calla tarifi ile sofranıza lezzet katın
Calla Malzemeleri
500 gram kuzu kuşbaşı
2 adet küp küp doğranmış patlıcan
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet rendelenmiş domates
1 adet doğranmış yeşil biber
1 diş doğranmış sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Calla Yemeğinin Tarifi
Etleri bir güvecin içine koyun. Üzerine patlıcan, biber, soğan ve sarımsağı ekleyip harmanlayın. Ayrı bir yerde sıvı yağ ve salçayı kavurun. Salçanın kokusu çıkınca domates rendesi, su ve tuz ilave edip güzelce pişirin. Hazırladığınız sosu, güveçteki etin üzerine gezdirin. Tereyağını da minik parçalar hâlinde kesip yemeğin etrafına koyun. Güveci, yağlı kâğıt ve folyo ile kapatıp 200 derece fırında 1,5 saat pişirin. Afiyet olsun.
Calla Görselleri
Ermenek lezzetlerinden Calla ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Calla görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ermenek lezzetlerinden meşhur Calla yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Calla Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Calla nasıl yapılır. Karaman Ermenek lezzetlerinden Calla tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Calla videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.