Eğey Dolması Malzemeleri
- 1 adet koyun ya da keçinin göğüs ya da karın boşluğu
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
Karaman Kazımkarabekir'in meşhur yerel lezzetlerinden Eğey Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kazımkarabekir OtelleriGöğüs ya da karın boşluğunun arasını açarak tuzlayın. Ardından pirinç, kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve karabiberi bir tencereye alıp tereyağ ile kavurun. Bir süre sonra üzerine suyunu da ekleyip pişmeye bırakın. Daha sonra hazırladığınız harcı, göğsün içine doldurun. Açıklıkları iğne iplik yardımıyla dikerek kapatın. Eti, bir fırın tepsisine alın. Üzerine, kalan tereyağını salça ile eriterek sürün ve fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran eti, düdüklü tencereye alın. Su ilave edip pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Kazımkarabekir lezzetlerinden Eğey Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Eğey Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kazımkarabekir lezzetlerinden meşhur Eğey Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Eğey Dolması nasıl yapılır. Karaman Kazımkarabekir lezzetlerinden Eğey Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Eğey Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...