İlisıra Dolması Malzemeleri
- 1 kilo taze ya da kuru patlıcan
- 1 su bardağı bulgur
- 300 gram kıyma
- Yarım demet doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam tuz
- 1 adet rendelenmiş domates
- Bir tutam karabiber
Karaman Kazımkarabekir'in meşhur yerel lezzetlerinden İlisıra Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kazımkarabekir OtelleriKuru patlıcan kullanacaksanız patlıcanları yıkayıp haşlayın. Taze patlıcan tercih ediyorsanız yıkadıktan sonra enine iki parçaya bölüp ortalarını kaşık yardımıyla çıkarın. Ardından bulgur, kıyma, maydanoz, salça, domates, tuz ve karabiberi bir kapta yoğurarak harç hazırlayın. Harcı, patlıcanların içine doldurun. Daha sonra patlıcanları, dik bir şekilde tencereye yerleştirin. Üzerine 3-4 parmak kadar su ve bir tutam tuz ekleyip 40-45 dakika pişmeye bırakın. Dilerseniz sade dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
Kazımkarabekir lezzetlerinden İlisıra Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İlisıra Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...