Guymak Höşmerim Malzemeleri
- 1 kutu kaymak
- 1.5 çay bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- 3-4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Karaman Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Guymak Höşmerim malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Karaman OtelleriBir tavada tereyağ ve kaymağı eritin. Üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatıp bir şerbet elde edin. Hazırlanan şerbeti, kavrulan unun üzerine döküp devamlı karıştırmak suretiyle kıvam almasını sağlayın. Daha sonra helvayı ocaktan alıp servis tabağına koyun. Ortasına bal ilave edin. Dilerseniz Antep fıstığı dilerseniz ceviz içi ile süsleyin. Afiyet olsun.
Karaman Merkez lezzetlerinden Guymak Höşmerim ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Guymak Höşmerim görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Karaman lezzetlerinden meşhur Guymak Höşmerim yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Guymak Höşmerim nasıl yapılır. Karaman Merkez lezzetlerinden Guymak Höşmerim tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Guymak Höşmerim videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...