Karaman Merkez lezzetlerinden Zeyve Kebabı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Zeyve Kebabı Malzemeleri
2 kilo orta yağlı koyun ya da keçi eti (kuşbaşı doğranmış)
Yarım kilo doğranmış yeşil biber
Yarım kilo yemeklik doğranmış soğan
1 kilo doğranmış domates
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
250 gram tereyağı
Zeyve Kebabı Yemeğinin Tarifi
Derin bir sac alıp tereyağını küçük küçük keserek tepsiye serpin. Ardından et, baharatlar ve domates, maydanoz ile biberin yarısını da ilave ederek tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Daha sonra yemeği, odun ateşinde pişirin. Etlerin pişmesine yakın kalan domates, maydanoz ve biberleri de üzerine dizip kısa bir süre daha fırınlayın. Afiyet olsun.
Zeyve Kebabı Görselleri
Karaman Merkez lezzetlerinden Zeyve Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zeyve Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.