Umaç Helvası

Kars Arpaçay'ın meşhur yerel lezzetlerinden Umaç Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Arpaçay Otelleri

Kars Arpaçay lezzetlerinden Umaç Helvası tarifi ile sofranıza lezzet katın

Umaç Helvası Malzemeleri

  • 750 gr un
  • 300 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Umaç Helvası › Yerel Lezzetler | Arpaçay | KarsTıkla ve Görseli Büyüt: Umaç Helvası

Umaç Helvasının Tarifi

Bir kaba alınan unun üzerine 1 bardak su azar azar ilave edilir. Ardından topaklanan hamur parçaları irmik kıvamına getirilir. Sıvı yağ ve tereyağı tencerede eritildikten sonra un eklenir, rengi koyulaşana kadar kavrulur. Şerbet için su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, soğuyunca rengi değişen una ilave edilir, şerbeti çekene kadar kavrulur.

Umaç Helvası Tarifi

Kars lezzetlerinden meşhur Umaç Helvası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/yOm4UuDBE-U

Umaç Helvası Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Umaç Helvası nasıl yapılır. Arpaçay lezzetlerinden Umaç Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Umaç Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...