Kars Merkez lezzetlerinden Sinor tarifi ile sofranıza lezzet katın
Sinor Malzemeleri
3 adet yufka
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
750 ml tavuk suyu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sinor Yemeğinin Tarifi
3 yemek kaşığı sıvı yağ, küçük küçük doğranmış soğan ve kıyma bir tencereye alınarak kavrulur. Ardından tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır. Yufkalar ikiye katlanır, üst üste dizildikten sonra 3-4 parmak genişliğinde sarılıp rulo hâline getirilir. Rulo 3 parmak genişliğinde kesilir, küçük yufka ruloları elde edilir. Sonrasında yufkaların kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir, 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından alınan yufkanın üzerine tavuk suyu gezdirilir, kavrulan kıyma üzerine dökülür. Sarımsaklı yoğurt hazırlanarak kıyma üzerine gezdirilir. Son olarak tereyağı eritilir, içerisine pul biber ilave edilerek kızdırılır, yemeğin üzerine dökülerek servis edilir.
Sinor Görselleri
Kars Merkez lezzetlerinden Sinor ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sinor görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kars lezzetlerinden meşhur Sinor yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sinor Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Sinor nasıl yapılır. Kars Merkez lezzetlerinden Sinor tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sinor videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.