Kars Usulü Ayran Aşı

Kars Sarıkamış'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ayran Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Sarıkamış Otelleri

Kars Sarıkamış lezzetlerinden Ayran Aşı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Kars Usulü Ayran Aşı Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 1 bağ pazı
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kişniş
  • 1.5 su bardağı kırık nohut
  • 1.5 su bardağı mercimek
  • 1 kâse pirinç
  • 1 yemek kaşığı sarı yağ
  • 600 gr yoğurt

Köftesi İçin

  • 200 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Kars Usulü Ayran Aşı › Yerel Lezzetler | Sarıkamış | KarsTıkla ve Görseli Büyüt: Kars Usulü Ayran Aşı

Kars Usulü Ayran Aşı Çorbasının Tarifi

Doğranan soğanlar sarı yağda kavrulur. Kalın ve diri doğranan pazılar soğanların üzerine eklenerek kavurmaya devam edilir. 200 gr kıyma karabiber ile yoğrulur, nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye sıcak su eklenir, pirinç, kırık nohut, mercimek, pazı ve soğanlar ile haşlanır. Ardından üzerine kişniş, doğranmış dereotu ve maydanoz eklenir. 600 gr yoğurt suyla karıştırılıp ayran hâline getirilir. Haşlanmış malzemeler soğuduktan sonra ayrana ilave edilir.

Kars Usulü Ayran Aşı Tarifi

Kars lezzetlerinden meşhur Kars Usulü Ayran Aşı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/B2kok85uvQ8

Kars Usulü Ayran Aşı Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Kars Usulü Ayran Aşı nasıl yapılır. Sarıkamış lezzetlerinden Kars Usulü Ayran Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kars Usulü Ayran Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...