Etli Ekmek Malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 bardak su
- Tuz
İç Harcı İçin
- 250 gr dana döş etinden kıyma
- 3 adet soğan
- ½ çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri İçin
- Sıvı yağ
Kastamonu Abana'nın meşhur yerel lezzetlerinden Etli Ekmek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Abana OtelleriUn ve tuz yoğurma kabına alınır, ortası havuz şeklinde açılır, yavaş yavaş su ilave edilerek kulak memesinden biraz sert bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur ıslak bezle örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Bu sırada iç harç için soğan ince ince doğranır veya rendelenir, kıyma, karabiber, kimyon, tuz ve yarım çay bardağı suyla güzelce karıştırılır. Dinlendirilen hamurdan 10-11 adet cevizden biraz büyük bezeler hazırlanır, üzerleri nemli bezle örtülür. Her bir beze yemek tabağından biraz daha büyük boyutlarda açılır. Açılan hamurun yarısına iç harçtan yayılır, yapıştırmak için kenarlardan biraz boşluk bırakılıp o boşluklara yapıştırılır. Tüm bezelere aynı işlem uygulandıktan sonra kızdırılmış sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirilir. Her iki tarafı da yağlanarak servis edilir.
Abana lezzetlerinden Etli Ekmek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Etli Ekmek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Abana lezzetlerinden meşhur Etli Ekmek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Etli Ekmek nasıl yapılır. Kastamonu Abana lezzetlerinden Etli Ekmek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Etli Ekmek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...