Patates Paçası Malzemeleri
- 3 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kâse yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
Sosu İçin
- Tereyağı
- Salça
- İsteğe bağlı kuru nane
Kastamonu Araç'ın meşhur yerel lezzetlerinden Patates Paçası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Araç OtelleriPatatesler haşlanır, kabukları soyularak büyük büyük doğranır. Bir kaba alınan patateslerin üzerine yoğurt, ince kıyılmış veya ezilmiş sarımsaklar, nişasta, tuz ve pul biber eklenerek blenderdan geçirilir. Sıvı olması isteniyorsa su ilave edilir. Tencereye tereyağı eklenir ve kızdırılır, hazırlanan karışım ilave edilerek 5 dakika pişirilir. Sos tavasında tereyağı kızdırılır üzerine salça eklenerek kavrulur isteğe göre nane serpilir. Nane kokusunu verince sosun altı kapatılır.
Araç lezzetlerinden Patates Paçası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Patates Paçası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Araç lezzetlerinden meşhur Patates Paçası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Patates Paçası nasıl yapılır. Kastamonu Araç lezzetlerinden Patates Paçası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Patates Paçası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...