Ekşili Pilav Malzemeleri
- 1 kg siyez bulguru
- 500 gr yoğurt
- 2 adet soğan
- 1 demet nane
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 demet ebegümeci
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Kastamonu Azdavay'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ekşili Pilav malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Azdavay OtelleriSiyez bulguru haşlanır. Soğanlar küçük küçük doğranır, ebegümeci ve yoğurt haşlanmış bulgura eklenerek kaynayana kadar pişirilir. Koyu bir kıvam aldığında doğranmış nane, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Ardından pilavın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Tereyağı kızdırılır salça ilave edilerek kavrulur, hazırlanan sos pilavın üzerine gezdirilir.
Azdavay lezzetlerinden Ekşili Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ekşili Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Azdavay lezzetlerinden meşhur Ekşili Pilav yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ekşili Pilav nasıl yapılır. Kastamonu Azdavay lezzetlerinden Ekşili Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ekşili Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...