Püryan Kuyu Kebabı Malzemeleri
- Kişi sayısına göre birkaç adet kuzu
Kastamonu Bozkurt'un meşhur yerel lezzetlerinden Püryan Kuyu Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bozkurt OtelleriTuğladan örülmüş 1-1.5 metre derinliğinde, 3-5 adet kuzunun sığabileceği genişlikte kuyunun tabanına odunlar döşenir, ete is çıkmayacak şekilde yakılır. Ardından kuyunun duvarlarına çengeller takılır. Ateş köz hâline geldiğinde üzerine boş bir tava veya tepsi yerleştirilir. Kuzular güzelce temizlendikten sonra çengellere geçirilir. Kuyunun ağzı tahta bir kapakla kapatıldıktan sonra kapağın etrafı hava almayacak şekilde çamurla sıvanır. 2 saat boyunca pişen kuzular parçalanıp servis tabaklarına alınır. İsteğe göre kuzu etinin altında biriken yağlı et suyu ile pilav yapılabilir.
Bozkurt lezzetlerinden Püryan Kuyu Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Püryan Kuyu Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bozkurt lezzetlerinden meşhur Püryan Kuyu Kebabı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Püryan Kuyu Kebabı nasıl yapılır. Kastamonu Bozkurt lezzetlerinden Püryan Kuyu Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Püryan Kuyu Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...