İnebolu Simidi Malzemeleri
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ve ½ çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ paket instant maya
Bulamak İçin
- 2 su bardağı su
- ½ çay bardağı elma pekmezi
Kastamonu Çatalzeytin'in meşhur yerel lezzetlerinden İnebolu Simidi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çatalzeytin OtelleriUn geniş bir kaba alınır, ortasına maya ve tuz ilave edilir. Azar azar su eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur 5 dakika dinlendirilir. Bir kâsede su ve pekmez karıştırılır. Bir tencereye su eklenir, ocağa alınır. Dinlendirilen hamurdan 10 adet beze yapılır ve yuvarlanır. Bezelerden bir tanesi alınır, iki elle bastırılıp yuvarlanarak rulo yapılır. Hamurun her iki uç kısmı biraz kalın bırakılarak uçları birbirine birleştirilir, tekrar bastırılıp yuvarlanır ve yapıştırılır. Tüm hamura aynı işlem uygulandıktan sonra tencerede kaynayan suya konur, kaşığın sapı ile hafifçe dokunulur, simit suyun üzerine çıktığı zaman sudan alınarak pekmezli suya aktarılır, her yeri pekmezli suya bulanır, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Tüm simitlere aynı işlem uygulanır, önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Çatalzeytin lezzetlerinden İnebolu Simidi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İnebolu Simidi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çatalzeytin lezzetlerinden meşhur İnebolu Simidi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İnebolu Simidi nasıl yapılır. Kastamonu Çatalzeytin lezzetlerinden İnebolu Simidi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İnebolu Simidi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...