Kayseri Develi lezzetlerinden Örgülü Pilav tarifi ile sofranıza lezzet katın
Örgülü Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
250 gram tavuk ciğeri
1 baş yemeklik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 avuç haşlanmış tavuk eti
3 su bardağı su
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 fincan su
Örgülü Pilav Yemeğinin Tarifi
Pirinçleri, ılık ve tuzlu suda bir süre bekletin. Bu sırada ciğer, soğan, fıstık ve kuş üzümünü tereyağ ile kavurun. Ardından pirinç, tuz, karabiber su ve tavuk etini de ekleyip pişmeye bırakın. Akabinde un, yumurta, tuz ve su ile sert bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp uzun şeritlere bölün. Daha sonra pilavı, yağlanmış bir borcama alın. Aralarına fıstık yerleştirdikten sonra tüm pilavı, hamur şeritleri ile kaplayın. Yemeğinizi, 200 derecede ısıtılmış fırında, hamurlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Örgülü Pilav Görselleri
Develi lezzetlerinden Örgülü Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Örgülü Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Develi lezzetlerinden meşhur Örgülü Pilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Örgülü Pilav Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Örgülü Pilav nasıl yapılır. Kayseri Develi lezzetlerinden Örgülü Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Örgülü Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.