Düğüm Tatlısı

Kayseri Melikgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Düğümlü Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Melikgazi Otelleri

Kayseri Melikgazi lezzetlerinden Düğümlü Tatlısı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Düğüm Tatlısı Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2-3 su bardağı un
    • 1.5 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya

    Şerbeti İçin

    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Yarım limonun suyu
    Düğüm Tatlısı › Yerel Lezzetler | Melikgazi | KayseriTıkla ve Görseli Büyüt: Düğüm Tatlısı

    Düğüm Tatlısının Tarifi

    Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düğüm şekli verin. Düğümleri, yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizerek 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada bir tencerede; su, toz şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlayın. Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet dökün. Düğüm tatlısını, şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.

    Düğüm Tatlısı Görselleri

    Melikgazi lezzetlerinden Düğüm Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Düğüm Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...