Düğüm Tatlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı un
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Kayseri Melikgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Düğümlü Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Melikgazi OtelleriHamur için gereken tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düğüm şekli verin. Düğümleri, yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizerek 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada bir tencerede; su, toz şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlayın. Fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet dökün. Düğüm tatlısını, şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Melikgazi lezzetlerinden Düğüm Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Düğüm Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...