Kayseri Sarıoğlan lezzetlerinden Yoğurt Tatlısı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı Malzemeleri
3 adet yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağ
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısının Tarifi
Yumurta ve toz şekeri birkaç dakika boyunca çırpın. Ardından tereyağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve limon suyunu da ilave edip karıştırarak kek harcı kıvamında bir yapı elde edin. Hazırladığınız harcı, yağlanmış fırın tepsisine dökün. 175 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika kontrollü şekilde pişirin. Tatlı pişerken ayrı bir yerde şerbetini hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Yoğurt tatlısı, fırından çıkınca ılık hâldeki şerbeti üzerine dökün. Tatlı, şerbetini emdikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı Görselleri
Sarıoğlan lezzetlerinden Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kayseri lezzetlerinden meşhur Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır. Sarıoğlan lezzetlerinden Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kayseri Usulü Yoğurt Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.