Kayseri Sarıoğlan lezzetlerinden Yağ Mantısı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Yağ Mantısı Malzemeleri
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
İçi İçin
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates püresi
Yağ Mantısı Yemeğinin Tarifi
Kıyma, soğan ve baharatları güzelce yoğurup iç harç hazırlayın. Ardından karışımın üzerini streç ile örtüp buzdolabında, dinlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde un, maya, yoğurt, süt, yumurta ve tuzu ele yapışmayan bir hamur oluşturacak şekilde yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini örtüp en az yarım saat, mayalanması için dinlendirin. Dinlenen hamurdan 3-4 beze koparıp çok ince olmayacak şekilde açın. Parçalardan büyükçe kareler kesip ortasına kıymalı harç koyarak bohça görünümünde kapatın. Tüm mantıları, kızgın yağda nar gibi kızartın. Akabinde, domates püresini tereyağ ile kavurarak sos hazırlayın. Yağ mantılarını servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin. Ardından sarımsaklı yoğurdu da ilave ederek afiyetle tüketin.
Yağ Mantısı Görselleri
Sarıoğlan lezzetlerinden Yağ Mantısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yağ Mantısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sarıoğlan lezzetlerinden meşhur Yağ Mantısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Yağ Mantısı nasıl yapılır. Kayseri Sarıoğlan lezzetlerinden Yağ Mantısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yağ Mantısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.