Kayseri Talas lezzetlerinden Altın Kesesi tarifi ile sofranıza lezzet katın
Altın Kesesi Malzemeleri
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağ
Krep hamuru için
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Altın Kesesi Tatlısının Tarifi
Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirin. Karışım, muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirip tereyağ ekleyin ve karıştırın. Muhallebi, soğuyunca vanilya ve krem şantiyi ilave edip iyice çırpın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, toz şeker, un, kakao, sıvı yağ ve suyu çırparak krep hamuru hazırlayın. Dibini yağladığınız bir tavayı iyice kızdırarak krep hamurundan 1 kepçe dökün ve önlü arkalı pişirin. Pişen krebin ortasına iki kaşık muhallebi koyun. Hamuru, kese şeklinde büzüp ip ya da kürdanla tutturun. Aynı işlemi tüm krepler için tekrar edin. Afiyet olsun.
Altın Kesesi Görselleri
Talas lezzetlerinden Altın Kesesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Altın Kesesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Talas lezzetlerinden meşhur Altın Kesesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Altın Kesesi Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Altın Kesesi nasıl yapılır. Kayseri Talas lezzetlerinden Altın Kesesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Altın Kesesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.