Kayseri Tomarza lezzetlerinden Elde Kesme Kadayıf tarifi ile sofranıza lezzet katın
Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Tereyağ
Şerbeti İçin
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf Tatlısının Tarifi
Süt, su, tuz ve unu yoğurarak sert bir hamur elde edin. Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp orta kalınlıkta açın ve sac üzerinde kısa süre pişirin. Pişen hamurları rulo şeklinde sarıp incecik kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz kadayıfların yarısını dizin. Üzerine ceviz içi koyup kalan kadayıfı da yerleştirin. Ardından eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada toz şeker, su ve limon suyu ile bir şerbet hazırlayın. Kadayıf fırından çıkıp ılındıktan sonra ılık hâldeki şerbeti üzerine dökün. Tatlı, şerbetini çekince dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf Görselleri
Tomarza lezzetlerinden Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kayseri lezzetlerinden meşhur Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf nasıl yapılır. Tomarza lezzetlerinden Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kayseri Usulü Elde Kesme Kadayıf videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.