Kölük Aşı Malzemeleri
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet soğan
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı pul biber
Kilis Elbeyli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kölük Aşı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Elbeyli OtelleriÖncelikle mercimek 4 su bardağı suda haşlanır. Haşlanırken üzerinde oluşan köpükler alınarak pilavlık bulgur üzerine eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bu sırada soğanlar çok ince bir şekilde doğranır, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra, pişmiş olan mercimek bulgur karışımına karıştırılır. Tuz ve pul biber eklenir, en az 10 dakika pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı şekilde dinlendirilerek servise hazır hâle getirilir.
Elbeyli lezzetlerinden Kölük Aşı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kölük Aşı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Elbeyli lezzetlerinden meşhur Kölük Aşı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kölük Aşı nasıl yapılır. Kilis Elbeyli lezzetlerinden Kölük Aşı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kölük Aşı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...