Kilis Merkez lezzetlerinden Şıhılmahşe tarifi ile sofranıza lezzet katın
Şıhılmahşe Malzemeleri
1 kg kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı domates salçası
500 gr dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 dal maydanoz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin
Sarımsaklı yoğurt
Şıhılmahşe Yemeğinin Tarifi
Kabaklar yıkanır, çatal yardımıyla dışına şekil verilir, ikiye bölünerek içleri alınır ve bir kenarda saklanır, kızgın yağda hafif yumuşayana kadar kızartılır. Doğranan soğanlar ayrı bir tencerede sıvı yağ ile kavrulur, dolmalık fıstıklar eklenerek kavurmaya devam edilir. Ardından domates salçası ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur ve kıyma eklenir. Tuz, karabiber ve pul biber atıldıktan sonra kıyma suyunu çekince nohut ve kıyılmış maydanoz ilave edilip ocaktan alınır. Hazırlanan kıymalı harç kabakların içine doldurulur, ayrılan kabak içinden üzerine bir parça konur. Isıya dayanıklı bir kaba dizilen kabakların üzerine salçalı naneli su dökülerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı su gezdirilir.
Şıhılmahşe Görselleri
Kilis Merkez lezzetlerinden Şıhılmahşe ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şıhılmahşe görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kilis Merkez lezzetlerinden meşhur Şıhılmahşe tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şıhılmahşe Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Şıhılmahşe nasıl yapılır. Kilis Merkez lezzetlerinden Şıhılmahşe tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şıhılmahşe videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.