Silkme Malzemeleri
- Yarım kg patlıcan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 5-6 adet domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kilis Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Silkme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kilis OtelleriPatlıcanlar alacalı şekilde soyulur, 2 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında doğranarak tuzlu suda bekletilir. Bu sırada soğanlar ve biberler yemeklik, sarımsaklar küçük küçük doğranır. Tencereye önce soğan ve sarımsak, ardından biber ve patlıcanlar, son olarak da domates rendesi eklenir. Üzerine şeker ve tuz serpildikten sonra zeytinyağı gezdirilir, tencerenin kapağı kapatılıp ocağa alınır. İlk olarak yüksek ateşte pişirilir, kaynadıktan sonra altı kısılır. Yemeğin içine kaşık sokulmadan, kulplarından tutulup ara sıra sallanarak pişmeye bırakılır.
Kilis Merkez lezzetlerinden Silkme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Silkme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kilis Merkez lezzetlerinden meşhur Silkme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Silkme nasıl yapılır. Kilis Merkez lezzetlerinden Silkme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Silkme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...