Kübbülmüşviyye Malzemeleri
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 300 gr yağsız kıyma
- 300 gr iç yağ
- 1 adet kuru soğan
- Yarım komposto tabağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı nane
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
Kilis Musabeyli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kübbülmüşviyye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Musabeyli OtelleriTepsiye alınan bulgurun üzerine küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir. Ardından nane, kırmızı biber ve tuz eklenerek yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra kıyma eklenir, sakız kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir. Ayrı bir tepsiye iç yağ küçük küçük doğranır, sıcak su ilave edilir ve sakız kıvamına gelene kadar yoğrulur, kırmızı biber, karabiber, tuz, nane, ceviz içi ve tarçın eklenir. Yoğrulduktan sonra küçük parçalara bölünerek her parçaya badem içi şekli verilir. Hazırlanan köfteden iri parçalar koparılır, biraz yoğrularak sıkımlanır. Her sıkım içli köfteden biraz daha büyük şekilde oyulduktan sonra içerisine hazırlanan iç yağdan konur ve ağzı kapatılır. Tüm köfteye aynı işlem uygulandıktan sonra meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada veya fırında pişirilir. İsteğe göre yağda tekrar kızartılır.
Musabeyli lezzetlerinden Kübbülmüşviyye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kübbülmüşviyye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Musabeyli lezzetlerinden meşhur Kübbülmüşviyye tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kübbülmüşviyye nasıl yapılır. Kilis Musabeyli lezzetlerinden Kübbülmüşviyye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kübbülmüşviyye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...