Lebeniye Malzemeleri
- 1 kg orta yağlı parça et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 3 kg yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Nane
- Sade yağ
Kilis Musabeyli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Lebeniye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Musabeyli OtelleriEt kuşbaşı doğrandıktan sonra üzerini örtecek kadar su ilave edilir ve ocağa alınır. Yoğurt süzülür. Geceden ıslatılmış nohut eklenerek pişirilir ve kaynamakta olan et suyunun üzerinde oluşan köpük alınır. Et ve nohutun pişmesine yakın pirinç ilave edilir. Bu esnada süzme yoğurt yumurta ile karıştırılarak hafif ateş üzerinde ısıtılır, ılıdıktan sonra tenceredeki pirinçli çorbaya dökülür. Çorba özleşinceye kadar pişirilir, üzerine kızdırılmış sade yağ ve nane gezdirilir.
Musabeyli lezzetlerinden Lebeniye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lebeniye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Musabeyli lezzetlerinden meşhur Lebeniye tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Lebeniye nasıl yapılır. Kilis Musabeyli lezzetlerinden Lebeniye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Lebeniye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...