Cennet Çamuru Malzemeleri
- 1 kg tel kadayıf
- 250 gr tereyağı
- 700 gr kaymak
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç Antep fıstığı
Kilis Polateli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Cennet Çamuru malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Polateli OtelleriKadayıflar tahta üzerinde, yağa sürülmüş bıçak yardımıyla 1 cm boyutunda kıyılır. 50 cm çapında yuvarlak bir tepside yağ eritilerek kadayıflara karıştırılır. Kadayıfın yarısı tepsiye konur, 2 su bardağı şeker kadayıfın ortasına eklenir ve kalan kadayıflar ile şekerin üzeri kapatılır. Kadayıfın üzeri başka bir tepsiyle örtülür. Bu şekilde kısık ateşte şeker eriyene kadar ve kadayıf alttan pembeleşene kadar pişirilir. Şerbeti için, 2 su bardağı şeker üzerine 1 bardak su eklenir, koyu kıvamlı bir şerbet hazırlanır. Hazırlanan şerbet kadayıfın üzerine dökülür, karıştırılarak ocaktan alınır. Kadayıf tepsiye bir parmak kalınlığında yayılır ve üzerine boşluk kalmayacak şekilde kaymak konur. Son olarak kaymağın üzerine pudra şekeri ve dövülmüş fıstık serpilerek servise hazır hâle getirilir.
Polateli lezzetlerinden Cennet Çamuru ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cennet Çamuru görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Polateli lezzetlerinden meşhur Cennet Çamuru tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Cennet Çamuru nasıl yapılır. Kilis Polateli lezzetlerinden Cennet Çamuru tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Cennet Çamuru videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...