Şıllık Tatlısı Malzemeleri
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 150 gr ceviz
- 1/4 çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 4-5 kaşık sade tereyağı
- ½ su bardağı su
- ¼ su bardağı şeker
Kilis Polateli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Şıllık Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Polateli OtelleriÖncelikle un, süt, kabartma tozu ve tuz pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılarak krep hamuru kıvamında bir hamur hâline getirilir. Elde edilen hamur 8-10 saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Yanmaz krep tavasında sadeyağ kızdırılır, dinlenen hamurdan bir parça dökülür ve hızlıca yayılarak inceltilir, arkalı önlü pişirilir. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir. Krepler soğumaması için bir tabağa alınır, üzeri örtülür. Tatlının şerbeti için şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Tereyağı ayrı bir tavada eritilir ve bir kabın içerisinde karıştırılır. Cevizler robotta ezilir. Krem hamurunun içine ceviz eklenerek sarılır. Servis tabağına alınan kreplerin üzerine şerbet dökülür.
Polateli lezzetlerinden Şıllık Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şıllık Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Polateli lezzetlerinden meşhur Şıllık Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şıllık Tatlısı nasıl yapılır. Kilis Polateli lezzetlerinden Şıllık Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şıllık Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...