Kırıkkale Balışeyh lezzetlerinden Tuvalak tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tuvalak Malzemeleri
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı salça
200 gram haşlanmış tavuk göğsü
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
Köftesi İçin
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Tuvalak Yemeğinin Tarifi
Soğanları, az miktarda yağ ile kavurun. Pembeleşmeye başlayınca salça ve baharatları ekleyip su koyarak kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde bulguru, sıcak suda bekleterek şişmesini sağlayın. Bulgur suyunu çekince yumurta, un ve tuz ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Ardından bulgur köftelerini ve haşlanıp didiklenmiş tavuğu, kaynamakta olan salçalı suya atın. Köfteler yumuşadıktan sonra yemeğin altını kapatıp ocaktan alın. Afiyet olsun.
Tuvalak Görselleri
Balışeyh lezzetlerinden Tuvalak ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tuvalak görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.