Batırma

Kırıkkale Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Batırma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Kırıkkale Otelleri

Kırıkkale Merkez lezzetlerinden Batırma tarifi ile sofranıza lezzet katın

Batırma Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Yarım su bardağı ılık su

Üzeri İçin

  • 50 gram tereyağ
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
Batırma › Yerel Lezzetler | Merkez | KırıkkaleTıkla ve Görseli Büyüt: Batırma

Batırma Tatlısının Tarifi

Un, tuz, maya ve suyu bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru, dört bezeye ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra yufkaları, az miktarda yağ koyduğunuz bir tavada önlü arkalı pişirin. Pişen hamurları elinizle parçalayarak bir servis tabağına alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Üzerine pekmez ilave edip birkaç dakika kaynatın. Daha sonra sıcak pekmezi, bazlama parçalarının üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Batırma Görselleri

Kırıkkale Merkez lezzetlerinden Batırma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Batırma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/kirikkale/merkez/yerel-lezzetler/batirma/batirma-d9d4f4.jpg-|-Bu Görsel Batırma Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Batırma › Batırma Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Batırma Görselleri (1)
/img/tr/min/kirikkale/merkez/yerel-lezzetler/batirma/batirma-7f39f8.jpg-|-Bu Görsel Batırma Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Batırma › Batırma Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Batırma Görselleri (2)
/img/tr/min/kirikkale/merkez/yerel-lezzetler/batirma/batirma-2a38a4.jpg-|-Bu Görsel Batırma Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Batırma › Batırma Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Batırma Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...