Un Tarhanası Malzemeleri
- 1 kilo kırmızı ince doğranmış biber
- 1 kilo ince doğranmış domates
- 1 kilo ince doğranmış soğan
- 1 kilo yoğurt
- 3 yemek kaşığı tuz
- 5 kilo un
- 1 litre su
Kırıkkale Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Un tarhanası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kırıkkale OtelleriBiber, domates ve soğanı 1 litre su ile kaynatın. Malzemeler, ezilecek kıvama geldiğinde yoğurt, tuz ve un ilave edip yoğurun. Ardından tarhanayı, cam bir kaba alıp 6-7 gün kurumaya bırakın. Bu süre içerisinde karışımı, her gün 3-4 kez karıştırın. Sürenin sonunda tarhanayı, temiz bir beze alıp iri parçalara ayırın. Daha sonra elinizde ufalayarak yemeğe hazır hâle getirin. Afiyet olsun.
Kırıkkale Merkez lezzetlerinden Un Tarhanası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Un Tarhanası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kırıkkale Merkez lezzetlerinden meşhur Un Tarhanası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Un Tarhanası nasıl yapılır. Kırıkkale Merkez lezzetlerinden Un Tarhanası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Un Tarhanası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...