Sütlü Biber Turşusu Malzemeleri
- 1 kilo çarliston biber
- 750 gram sert beyaz peynir
- 5 litre koyun ya da keçi sütü
- Bir tutam tuz
Kırklareli Lüleburgaz'ın meşhur yerel lezzetlerinden Sütlü Biber Turşusu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Lüleburgaz OtelleriSütü bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz sütün, yoğurt mayalama kıvamından biraz daha ılık hâle gelmesini sağlayın. Ardından biberleri, 3-4 parmak kalınlığında doğrayın. Büyük bir kavanozu yarısına kadar biberle doldurun. Ardından üzerine 2 parmak yüksekliğinde peynir dizin. Daha sonra da sütü ilave edip kavanozun ağzını, sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirerek bez ile örtüp 2 gün boyunca mayalanmaya bırakın. Turşu, yoğurt kıvamı almaya başlayınca buzdolabına koyup 10 gün bekletin. Afiyet olsun.
Lüleburgaz lezzetlerinden Sütlü Biber Turşusu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sütlü Biber Turşusu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Lüleburgaz lezzetlerinden meşhur Sütlü Biber Turşusu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sütlü Biber Turşusu nasıl yapılır. Kırklareli Lüleburgaz lezzetlerinden Sütlü Biber Turşusu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sütlü Biber Turşusu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...