Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 su bardağı ıslatılmış yarma
- 50 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kırklareli Pınarhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Yeşil Mercimek Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pınarhisar OtelleriMercimek, nohut ve yarmayı bir tencerede haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp yeni su ekleyerek bir taşım kaynatın. Ayrı bir yerde, unu tereyağ ile kavurun. Unun rengi değişince kaynamakta olan çorba suyundan 1 kepçe ekleyip kıvam almasını sağlayın. Ardından unlu terbiyeyi, yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Baharatlarını da katarak bir süre kaynatın ve servis kâselerine paylaştırın. Afiyet olsun.
Pınarhisar lezzetlerinden Yeşil Mercimek Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yeşil Mercimek Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...