Çullama Malzemeleri
- 1 adet bütün tavuk
- 3 su bardağı un
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kırşehir Akpınar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Çullama malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Akpınar OtelleriBütün tavuk bol suda haşlanır. Haşlanan tavuk didiklenir. Tavaya az sıvı yağ eklenir ve un kavrulur, unun rengi değişince topaklanmaması için üzerine 1 bardak su ilave edilerek çırpılır. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıldıktan sonra tuz eklenir ve geniş bir cam kaba aktarılır. Ardından üzerine didiklenen tavuklar yayılır, tavuğun üzerine tereyağı pul biber yakılarak servise hazır hâle getirilir.
Akpınar lezzetlerinden Çullama ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çullama görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akpınar lezzetlerinden meşhur Çullama tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Çullama nasıl yapılır. Kırşehir Akpınar lezzetlerinden Çullama tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Çullama videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...