Keşkef Malzemeleri
- 300 gr aşurelik buğday
- 100 gr nohut
- 5.5 su bardağı su
- 750 gr kemikli koyun eti
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kırşehir Kaman'ın meşhur yerel lezzetlerinden Keşkef malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kaman OtelleriAşurelik buğday ve nohut akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatılır. Ertesi gün et düdüklü tencereye alınır, nohut ve aşurelik buğday süzülür, suları ayrılır ve malzemeler tencereye eklenir. Islatma suyu 4 su bardağına tamamlanır. 4 su bardağı suya karabiber ve tuz eklenir, aşurelik buğday lapa kıvamına gelene kadar 75 dakika pişirilir. Etin kemikleri ayrıldıktan sonra keşkek büyük bir tencereye aktarılır. Tahta kaşık veya tahta tokmak yardımıyla karıştırılıp ezildikten sonra servis tabağına alınır. Son olarak tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırılarak üzerine gezdirilir.
Kaman lezzetlerinden Keşkef ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Keşkef görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...