Keşkef

Kırşehir Kaman'ın meşhur yerel lezzetlerinden Keşkef malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Kaman Otelleri

Kırşehir Kaman lezzetlerinden Keşkef tarifi ile sofranıza lezzet katın

Keşkef Malzemeleri

  • 300 gr aşurelik buğday
  • 100 gr nohut
  • 5.5 su bardağı su
  • 750 gr kemikli koyun eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Keşkef › Yerel Lezzetler | Kaman | KırşehirTıkla ve Görseli Büyüt: Keşkef

Keşkef Yemeğinin Tarifi

Aşurelik buğday ve nohut akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatılır. Ertesi gün et düdüklü tencereye alınır, nohut ve aşurelik buğday süzülür, suları ayrılır ve malzemeler tencereye eklenir. Islatma suyu 4 su bardağına tamamlanır. 4 su bardağı suya karabiber ve tuz eklenir, aşurelik buğday lapa kıvamına gelene kadar 75 dakika pişirilir. Etin kemikleri ayrıldıktan sonra keşkek büyük bir tencereye aktarılır. Tahta kaşık veya tahta tokmak yardımıyla karıştırılıp ezildikten sonra servis tabağına alınır. Son olarak tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırılarak üzerine gezdirilir.

Keşkef Görselleri

Kaman lezzetlerinden Keşkef ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Keşkef görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/kirsehir/kaman/yerel-lezzetler/keskef/keskef-cfcd20.jpg-|-Bu Görsel Keşkef Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Keşkef › Keşkef Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Keşkef Görselleri (1)
/img/tr/min/kirsehir/kaman/yerel-lezzetler/keskef/keskef-ad61ab.jpg-|-Bu Görsel Keşkef Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Keşkef › Keşkef Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Keşkef Görselleri (2)
/img/tr/min/kirsehir/kaman/yerel-lezzetler/keskef/keskef-4e732c.jpg-|-Bu Görsel Keşkef Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Keşkef › Keşkef Görselleri (3)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Keşkef Görselleri (3)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...