Pekmezli Pelte Malzemeleri
- 2 su bardağı pekmez
- 2 su bardağı su
- 4.5 yemek kaşığı buğday nişastası
Kırşehir Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Pekmezli Pelte malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kırşehir OtelleriPekmez, su ve nişasta karıştırılıp çırpılarak ocağa alınır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ardından hafif ıslatılmış borcama veya kâselere dökülür. Borcamda yapılacaksa soğuduktan sonra en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Son olarak cevizle süslenir.
Kırşehir Merkez lezzetlerinden Pekmezli Pelte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pekmezli Pelte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kırşehir Merkez lezzetlerinden meşhur Pekmezli Pelte tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pekmezli Pelte nasıl yapılır. Kırşehir Merkez lezzetlerinden Pekmezli Pelte tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pekmezli Pelte videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...